Versíró pályázatot hirdet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Kaláka Fesztivállal együttműködve nyílt, korhatár nélküli versíró pályázatot hirdet A Bükk csavargó útjain címmel; a beküldési határidő április 30.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság megalakulásának 40. évfordulója alkalmából hirdeti meg versíró pályázatát – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatójában. A szervezők olyan verseket várnak, amelyek a Bükk természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza. Minden pályázó maximum 3 verset küldhet be az info@kalakafesztival.hu email-címre. A pályamunkákat elbíráló zsűri tagjai: Lisztóczky László irodalomtörténész, Lackfi János költő, Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója, Paulikovics Ildikó, a Bükki Nemzeti Park kommunikációs osztályvezetője, valamint a Kaláka együttes tagjai, Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs.

A beküldött versek közül egyet a Kaláka együttes megzenésít és előad a 38. Kaláka Fesztiválon, amelyet Egerben rendeznek meg június 29. és július 2. között. Emellett a legjobb munkák beküldői két személyre szóló fesztiválbérletet és szálláshelyet kapnak a 38. Kaláka Fesztiválra. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság többek között két személy részére egy hétvégi kikapcsolódási lehetőség kínál a díjazott által megjelölt bármelyik bükki szálláshelyén. A pályázat kiírói a zsűri által kiválasztott versekből kiadvány megjelentetését is tervezik ötszáz számozott példányban – olvasható a pályázati felhívásban.

További részletek a www.bnpi.hu oldalon és a Kaláka Fesztivál www.kalakafesztival.hu honlapján érhetőek el.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?