Okostantermet adtak át Miskolcon

Az országban elsőként adtak át úgynevezett okostantermet szociális központban Miskolcon, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Samsung Electronics Magyar Zrt. egyedülálló együttműködésének köszönhetően szerdán.

Okostanterem Miksolcon
Az Avastetői Általános Iskola 6. b osztályának bemutató órája a csúcstechnikával felszerelt Smart School tanteremben az átadás napján az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci szociális és fejlesztő központjában 2017. március 22-én. MTI Fotó: Komka Péter

Az elektronikus táblával, tabletekkel, digitális tollakkal felszerelt és adományból bebútorozott okostantermet a karitatív szervezet miskolci átmeneti otthonában élők mellett a környező iskolák diákjai is használhatják térítésmentesen – mondta Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója, hozzátéve: a fejlesztés része annak a közösségi nyitásnak, amely az Ökumenikus Segélyszervezet központjait országszerte jellemzi. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöki tanácsadója hangsúlyozta, hogy a miskolci gyerekek a Smart School okostantermével egyedülálló oktatási rendszert tudhatnak magukénak, amely bár a könyveket, a tanulást és a kemény munkát sosem fogja kiváltani, az integrációban és a digitális írás- és olvasáskészség fejlesztésében lépéselőnyt jelent majd. Esélyt ad az esélyteleneknek – hangoztatta.

Lehel László kitért arra is: a segélyszervezet miskolci szociális és fejlesztő központjában nemcsak zárt, átmeneti otthon működik, hanem az elmúlt időszakban olyan közösségi tér is nyílt, amely az Avason élő hátrányos helyzetű családoknak kínál esélyt a felzárkózásra. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete elmondta, hogy a miskolci intézmény mára nemcsak az avasi lakótelep egyik fontos közösségi terévé nőtte ki magát, hanem országos jelentőségű szakmai műhellyé is vált. Mint fogalmazott, ez a digitális tanterem arra is alkalmas, hogy a gyerekek “élvezzék a tanulást”. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a tanterem nemcsak a fiataloknak, hanem az egész városnak hasznára lesz. Emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban 17 ezer laptopot kaptak a városlakók, az ehhez szükséges forrást pályázaton nyerte el a megyeszékhely.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?