Tengerentúli megrendelésekben bízik a miskolci Fux Zrt.

Az Egyesült Államokban működő CTC Global társasággal, valamint az új-zélandi Prysmian New Zealand kábelgyárral kezdett tárgyalásokat a szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. – tájékoztatta Barkóczi István vezérigazgató kedden az MTI-t azt követően, hogy a két cég képviselőivel tárgyalt.

Fux_Miskol
FUX Zrt., Miskolc

A cég többségi tulajdonosa elmondta: az amerikai társasággal képviseleti szerződést írtak alá, amelynek alapján egy új szabadvezeték gyártását indíthatja el a Fux, és Európában, Belgium mellett, másodikként kezdheti el szénszálas, nagyfeszültségű távvezeték gyártását. Ennek nagy előnye, hogy a szénszál könnyűvé teszi a vezetéket, gyakorlatilag kisebb a hálózati veszteség, és a nagyobb oszloptávolságok miatt a telepítési költségei is alacsonyabbak lehetnek. Ezzel a megoldással magasabb hőmérsékleten is üzemeltethető a vezeték – mondta.

Az új-zélandi Wellingtonban lévő kábelgyárral a tervek szerint nagy térkitöltésű profilos alumínium huzalból gyártott vezeték gyártásában működnek majd együtt. A huszonöt éve a piacon lévő Fux 180 dolgozót foglalkoztat, az elmúlt évben árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot. A szabad- és szigeteltvezetékek piacán ismert társaság termékeinek 65 százalékát külföldön értékesíti, legnagyobb partnereik német, osztrák, cseh, román és norvég cégek. A cég idén 11 milliárd forint forgalommal számol.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?